Hani Andary

Specialisatie
Contemporary en HipHop. 

Bio
Hani is op latere leeftijd begonnen met dansen. Na zich eerst te richten op Shaolin Kung Fu is hij op zijn 18e begonnen met dansen. Tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft begon zijn dans carrière pas echt bij het HipHopHuis in Rotterdam. Na het halen van zijn diploma is hij via de 5 o’clock class doorgestroomd naar de Jazz- en Musical Dansacademie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), tegenwoordig bekend als de UrbanContemporary dansopleiding. Docenten en inspiratiebronnen: Anne Suurendonk, Gerleen Balstra, Elias Lazaridis, Luciën Denny en Eddie de Bie.

Hani heeft gedanst bij onder andere De Dansers (NL), Elias Lazaridis (BE), Danstheater Aya (NL), The 100hands (DK) en Herman van Veen (NL). Daarna was hij als danser twee jaar werkzaam in bij Stadstheater Aachen in de productie Fiddler on the Roof en in 2017 was hij te zien in de Syrisch-Nederlandse productie Grand Voyage.

Na drie jaar werkend als uitvoerend danser heeft Hani samen met Esmee Dansstudio X-Dance overgenomen. Op dit moment is Hani vooral actief in de dansstudio, als docent en choreograaf voor theaterproducties (Hanna van Hendrik 2019, 2022, De Vergeten Twentse Lente 2023) en uiteraard zijn eigen dansgezelschap IRON.

TeamEsmee Cornet